Máte rádi slunečnice? Já je přímo miluju. Jsou nádherné, vypadají jako sluníčko a skoro jako by to cítily, tak svoje veliké květy opravdu během dne točí za ním. Ačkoli často jezdíme po nejrůznějších okrskách, vídáme spousty polí, slunečnice nikde. Zato řepky je všude dost. Žluté plochy, kam se podíváš. Každý rok doufám, že louka u naší chaty zůstane dále loukou, že snad majitele nenapadne na základě nějakých získaných dotací zasít řepku. Je sice hezká, ale v květu na hony páchne, neboli smrdí.

slunečnice

Myslím si, že jsem celkem dobrá kuchařka, manžel mě také chválí, kudy chodí, snad až přehání, nicméně čím dál častěji zjišťuji, že ačkoliv se vždy těším do restaurace na nějaký kulinářský zážitek v podobě oběda, nebo večeře, často odcházím znepokojená, protože doma bych si tentýž pokrm vyrobila za zlomkovou cenu a chuťově mnohem lepší. Jediným plusem mi tak zbude, že nemusím řešit nákup surovin, strávit u sporáku hodně času a následně vydrhnout kopec nádobí. A jak se tak postupem let a měsíců potýkám s každodenní přípravou jídla, tak se mi čím dál, tím častěji zdálo, že všechny oleje, kromě slunečnicového nějak zapáchají.

olej

Prostě to je buď rybí zápach, nebo jiný, neidentifikovatelný a posledních několik let, bych na jiném, něž slunečnicovém oleji už nikdy nic nepřipravovala. Je to ten pravý olej do kuchyně, nesoucí v sobě slunce z těch přenádherných květů, které se za ním po celé léto otáčely, aby nasály jeho paprsky. A my vám zde můžeme nabídnout tu nejlepší jakost ze slunečnicových olejů a to panenský slunečnicový olej, což znamená, že byl vyroben za studena, pouze lisováním a slunečnicový olej taktéž panenský, ale navíc ještě v bio kvalitě. Prostě to nejkvalitnější, co může slunečnice poskytnout. Tyto oleje můžete směle využít jak v teplé, tak ve studené kuchyni, nejen, že vítečně chutnají, ještě jsou zdrojem mastných kyselin, minerálů a vitamínu E.

Mohlo by se vám také líbit: